Art-terapijske radionice za djecu

Što: Art-terapijske radionice su psihološko-kreativne radionice  usmjerene  razvijanju  socio-emocionalnih vještina i pružanju emocionalne potpore i sigurnosno-poticajnog miljea u kojem djeca mogu izraziti svoje osjećaje, te razvijati nove vještine suočavanja sa svakodnevnim i stresnim situacijama u kojima se nalaze.

Sadržaj: U radionicama djeca imaju priliku izražavati i istraživati svoje osjećaje, izražaje, ponašanja, i različite načine kako doživljavaju sebe i druge, te razvijati  nove.

Metode rada s djecom zasnivaju se na uključivanju djece u kreativne igre i kreativne medije kao najprirodniji medij za poticanje procesa socijalizacije, učenja i komunikacije.

Kroz različite tehnike art terapije koristeći crtež, modeliranje, dramske tehnike, igranje uloga i pokret radi se na:

• osvještavanju i izražavanju svojih osjećaja na socijalno prihvatljiv način
  • proradi vlastitih emocija i poticanju osjećaja prihvaćenosti
  • razvijanju pozitivne komunikacije i učenju adekvatnih interpersonalnih odnosa, i   integraciji djeteta u grupu
  • otkrivanju i osnaživanju djetetovih pozitivnih snaga, sposobnosti, kreativnosti, imaginacije, mašte, jedinstvenih potencijala, unutarnjih interesa i motivacije, razvijanju mentalne fleksibilnosti
  • izgradnji  povjerenja djece u sebe i svoje mogućnosti- povećanju samopouzdanja
  • poboljšanje emocionalne kontrole i samokontrole
  • učenju adekvatnih mehanizama rješavanja problema i suočavanja sa stresnim situacijama

Igraonice su prikladne za svu djecu, a posebno su korisne za djecu:

• koja imaju poteškoće s upravljanjem ljutnje
  • koja imaju poteškoće pri koncentraciji, ili hiperaktivnu (ADHD) djecu
  • koja imaju poteškoće u kontaktima sa drugom djecom i/ili odraslima, koja nisu prihvaćena od vršnjaka ili se izoliraju
  • koja su izgubila blisku osobu, ili čiji su roditelji u postupku rastave ili su razvedeni
  • koja su svjedočila nasilju, ili koja su doživjela bilo koji drugi oblik traume…

Ciklus radionica je zamišljen od 8 radionica koje se održavaju  jednom tjedno  u trajanju od 90 minuta. Skupine su sastavljene od malog broja djece 6-8. Dob od 5-10 g.

Cijena: cjelokupni ciklus je 600 kn, odnosno mjesečno 300 kn.

Voditelj: Ana Božac, psiholog, art-terapeut, u edukaciji gestalt psihoterapije

Više informacija o voditelju, radionici i metodi rada na www.anabozac.com

Najave i informacije na: 091 517 6701