e-knjiga ‘Putovanje kroz znanje’

‘Putovanje kroz znanje’ prva je e-knjiga koju je Zavoda za informacijske studije Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskoga fakulteta u Zagrebu objavio, a namijenjena je najmlađim korisnicima, odnosno djeci predškolske i ranije školske dobi kao poticaj bržemu i potpunijemu razvoju njihovih perceptivnih sposobnosti i pomoć u učenju.

Svrha je ovoga programa priprema za školu te učenje i proširivanje znanja iz materinskoga jezika. Svojim je sadržajem prilagođen odgojno-obrazovnim programima predškolskih ustanova, programima nižih razreda osnovne škole i dječjim knjižnicama.
Posebno se preporučuje njegova uporaba u ustanovama za rehabilitaciju slušanja i govora kao pomoć u radu logopeda te kao pomoć stručnjacima u radu s djecom s razvojnim poteškoćama (psiholozima, pedagozima, rehabilitatorima i sl.).

Kroz vesele i zanimljive zadatke, dijete postaje zainteresirano za svijet učenja uvježbavajući pri tom opažanje, koncentraciju, prostornu orijentaciju, kreativno mišljenje i izražavanje, predčitalaćke i čitalaćke vještine, jezično-govorne vještine i sl.

CD se može naručiti i putem web sučelja:http://infoz.ffzg.hr/bookstore