Edukativni letci i radionice za djecu, roditelje i nastavnike

Radionica “Govor mržnje?!”

U sklopu nacionalne kampanje „NE govoru mržnje na internetu“ ukazalo se na negativne posljedice govora mržnje na internetu te posljedice diskriminatornog i neprihvatljivog izražavanja koje vodi širenju stereotipa i predrasuda u javnosti. Pojedine aktivnosti Kampanje usmjerile su se prvenstveno na djecu i mlade u dobi od 13 do 19 godina te su se neke aktivnosti provodile u školama. Tako je u Igri nastala radionica “Govor mržnje?!” namjenjena učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola.
Ciljevi radionice su:
 Upoznati sudionike s definicijom i osnovnim pojmovima govora mržnje
 Osvijestiti posljedice govora mržnje
 Osposobiti sudionike da prepoznaju govor mržnje na internetu
 Osvijestiti vlastitu odgovornost u procesu širenja i zaustavljanja govora mržnje

Radionicu u pdf formatu možete preuzeti ovdje: GOVOR MRŽNJE – radionica Igra

Kampanja_NE

MPPI letci

Udruga Igra je uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Svjetske banke realizirala projekt MPPI-Radionice i letak. U sklopu projekta odrađene su mnogobrojne radionice sa djecom, roditeljima i nastavnicima  nižih razreda osnovne škole na području grada Zagreba i Zaprešića.

Sa svakim razredom obrađene su tri teme u sklopu 3 sata razrednika a tematske cjeline obrađivane sa djecom paralelno su se obrađivale i sa njihovim roditeljima i nastavnicima. Svaku radionicu prati je i edukativni letak.

Poremećaji U Ponašanju:

letak za nastavnike

Školski uspjeh/neuspjeh:

letak za nastavnike

Traženje pomoći:

letak za nastavnike

Radionice za sve tri teme možete preuzeti ovdje. Slobodno ih koristite u svom radu i ukoliko ćete imati neke uvide koje želite podijeliti sa nama slobodno nam se javite na: mppi@udrugaigra.hr

U sklopu projekta Dobar-Bolji-Najbolji izdan je i edukativni letak “Malo o tome kako kvalitetno provoditi vrijeme u obitelji?” koji možete preuzeti ovdje.