Maja Uštulica

Rođena sam u Zagrebu, odrasla u Bjelovaru, a nakon dolaska na faks ostajem u Zagrebu, čini se zauvijek. Završila sam Filozofski fakultet, smjer pedagogija i etnologija. Tijekom studiranja, nezadovoljna količinom i kvalitetom praktičnog rada s ljudima počinjem volontirati i stjecati iskustvo u nekoliko nevladinih organizacija, od čega se u Igri zadržavam najduže.

Radno iskustvo mi je raznoliko –  u Varaždinu sam radila kao stručna suradnica – pedagoginja u jednoj srednjoj školi, kasnije 9 godina provodim u Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva na različitim radnim mjestima od kojih su sva uključivala suradnju s udrugama te pripremu i praćenje odobrenih financijskih podrški (nacionalno i EU financiranje). Nakon toga vraćam se struci i području koje sam dodatno specijalizirala – savjetodavnom i psihoterapijskom radu s djecom i odraslim osobama. Prošla sam četverogodišnju edukaciju iz Gestalt psihoterapije te dvogodišnju iz Play terapije namijenjene djeci od 3 do 12 godina te mi je trenutno jedan od primarnih interesa i izaziva veliko zadovoljstvo u radu. Individualni terapijski rad s djecom i savjetodavni s roditeljima provodila sam u Centru za djecu, mlade i obitelj MODUS, a usvojena znanja koristim i kao stručna suradnica – pedagoginja u Dječjem vrtiću Mirjam Weiller. Educirana sam i za vođenje supervizijskih susreta za stručnjake pomagačkih struka. Povremeno sam aktivna u Savezu psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) te se na različite načine zalažem za dostupnost psihoterapije svim osobama kojima je potrebna, posebno onima koji si je ne mogu financijski priuštiti. Radom u udruzi Igra nastavljam aktivnosti u području senzibilizacije društva za važnost i zaštitu mentalnog zdravlja.

Sretno sam udana, majka dvojice dječaka (4 i 7 godina) te pomajka dječaku od 13 godina. 🙂 Osim djece svih veličina, boja i oblika, jako volim i životinje, čitanje, obilaske muzeja i galerija, jogu, šetnje, skakanje po dječjim igralištima i uživanje u dječjim igrama, moru, suncu i putovanjima…