Obavijest o radu udruge Igra za vrijeme epidemije koronavirusa

Obzirom na kriznu zdravstvenu situaciju u kojoj se svi trenutno nalazimo i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojih bi se trebali pridržavati u Igri smo odlučiei na neko vrijeme odgoditi kontakte uživo s korisnicma i suradnicima. Cilj ove odluke je sačuvati sve nas: korisnike, suradnike i djelatnike udruge Igra, članove naših obitelji i sve one s kojima dolazimo u kontakt i na taj način doprinijeti ograničenju širenja zaraze koronavirusom.

No to što ne radimo uživo, ne znači da ne radimo. Organizirale smo se i radimo od kuće. Ovakve krizne situacije djeluju na sve nas i zato nam je važno osigurati kontinuitet usluga. Ono kako to u ovom trenu možemo učiniti je putem raznih sredstava komunikacije kao što su videopozivi, telefonski pozivi, email, poruke… O novim načinima rada korisnike i suradnike obavještavamo redovito kanalima kojima smo i dosada komunicirali.

Naši su uredi zatvoreni, no možete nas kontaktirati na:
mob.: +385 95 911 0089
mob.: +385 91 605 1718
e-mail: udruga.igra@udrugaigra.hr

U nastavku Vas upućujemo na informacije vezane uz koronavirus (COVID-19) koje bi Vam mogle koristiti:

Relevantne i ažurne informacije o bolesti uzrokovanoj koronavirusom i mjerama zaštite možete pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (https://www.hzjz.hr/) i služebnoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://www.koronavirus.hr/).

Kako djeci objasniti objasniti epidemiju koronavirusa i kako im pružiti podršku tijekom zdravstvene krize možete pročitati na ovim poveznicama:
https://dpp.hr/kako-djeci-objasniti-epidemiju-koronavirusa/
http://zgpd.hr/2020/03/14/kako-pruziti-podrsku-djeci-u-periodu-zdravstvene-krize/

Kako si psihološki olakšati samoizolaciju:
https://dpp.hr/kako-si-psiholoski-olaksati-samoizolaciju-z…/

Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” otvorila je telefonske linije za pružanje psihološke pomoći osobama koje se nalaze u samoizolaciji ili karanteni. Više informacija možete pronaći ovdje:
http://www.stampar.hr/hr/telefonske-linije-za-pruzanje-psiholoske-pomoci-osobama-koje-se-nalaze-u-samoizolaciji-ili-karanteni