Poziv manje iskusnim organizacijama za prijavu na edukaciju “Lokalne priče: put prema ljudskim pravima”

postgrb_hrimages-cms-image-000007577

Zainteresiran/a si za temu ljudskih prava, ali ne znaš odakle početi? Imaš sjajnu ideju za projekt, ali tvoj projektni prijedlog nije prošao na natječaju za udruge? Imaš puno planova za iduću godinu, ali nisi siguran/a kako ih uspješno sprovesti u djelo? Ukoliko si spreman/na svima ispričati jednu lokalnu priču, i više si nego dobrodošao/la da u narednim retcima saznaš o mogućnostima koje se nude kroz prijavu na ovaj poziv!

***

Pozivamo udruge i neformalne inicijative mladih i za mlade s područja Hrvatske u čijem je fokusu zaštita ljudskih prava i ranjivih skupina da se uključe u proces edukacije i mentorstva kroz projekt “Lokalne priče: put prema ljudskim pravima”. Udruge koje budu sudjelovale u projektu će kroz godinu dana dobiti priliku povezati se s drugim sličnim organizacijama iz Hrvatske, produbiti osnovna znanja iz područja zaštite ljudskih prava te steći praktična znanja o pisanju projekata i projektnom menadžmentu. Nakon tri edukacijska modula koja pokrivaju sadržaje iz ovih područja, udruge i inicijative koje budu sudjelovale u projektu moći će zatražiti i dodatne jednodnevne edukacije, ovisno o njihovim potrebama.

Četiri odabrane udruge/inicijative dobiti će potporu u provedbi projekta od strane četiri organizacije uključene u projekt – Nansen dijalog centra (Osijek), Udruge MoSt (Split) te CESI i Udruge Igra (Zagreb). Kroz mentorsku podršku, odabranim udrugama i inicijativama pružit će se pomoć i u kreiranju plana aktivnosti za narednih godinu dana njihova rada.

Cilj projekta

Cilj projekta je razvoj osnovnih znanja u zagovaranju i zaštiti ljudskih prava te omogućiti udrugama edukacije iz područja koje smatraju bitnima za svoj rad i razvoj. Na taj način, kroz proces osnaživanja udruga, ujedno se i osigurava bolji pristup zaštiti i promociji ljudskih prava na lokalnim razinama.

Kome je namijenjen poziv?

Poziv je namijenjen manje iskusnim organizacijama koje djeluju u području zaštite i promocije ljudskih prava na lokalnoj razini te kojima su su edukacije i mentorska podrška nužne za daljnji rast i osamostaljivanje. Pored toga, uvjet je da se udruga ili inicijativa u svome radu primarno bavi zaštitom prava djece i mladih. Prilikom odabira nastojati će se zadovoljiti i kriterij geografske rasprostranjenosti.

Što nudimo?

Izrezak

Troškovi sudjelovanja

Svi troškovi sudjelovanja (hrana, smještaj, prijevoz, dodatni materijali) su osigurani.

Što očekujemo?

• Motiviranost za sudjelovanjem u projektu kroz cijeli period provedbe
  • Spremnost da 3 člana/ice organizacije/inicijative obavezno sudjeluju u sve tri trodnevne edukacije
  • Angažiranost u provedbi svih aktivnosti projekta
  • Sudjelovanje u projektu u narednih 16 mjeseci

Prijava

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac kojemu možete pristupiti ovdje. Dovoljno je da samo jedna osoba ispuni prijavu ispred svoje udruge ili inicijative. Ta osoba će ujedno biti i kontakt osoba prilikom objave rezultata poziva.

Rok za prijavu otvoren je do 22. siječnja 2016., a rezultati će biti objavljeni tjedan dana kasnije – 29. siječnja 2016. godine.

O projektu

Projekt “Lokalne priče: put prema ljudskim pravima” (“Local stories: portal to acess to human rights”) je projekt financiran od strane Europske unije kroz predpristupne (IPA) fondove. Sredstva za provedbu projekta osigurana su kroz grant shemu IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“. Projekt je usmjeren na jačanje i razvoj organizacija civilnog društva i neformalnih inicijativa koje se bave zaštitom ljudskih prava i ranjivih skupina. U provedbi projekta sudjeluju Udruga MoSt, Nansen dijalog centar, udruga Igra, Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te Mreža mladih Hrvatske u ulozi koordinatora projekta.

logo_header logo-igra-02 most preuzmi