Poziv sponzorima

Doniranje – zašto i kako

Ideja međusobnog pomaganja među ljudima postoji od nastanka svijeta. Nema velike razlike u tome da li ste nekog spasili od naleta lava, da li ste učeniku objasnili kako se zbrajaju razlomci ili ste izdvoji dio Vašeg kućnog ili poslovnog budžeta i uložili ih u rad neke akcije, projekta ili udruge. Svaki od tih postupaka pomogao je osobi u nevolji ili joj je omogućio da ostvari ono što nije mogla sama. I svaki od tih postupaka sa sobom donosi dobar osjećaj da smo čak i malim doprinosom nekome promijenili život. Ako tome dodamo odgojnu varijantu, poručili smo svojoj djeci i društvu da je opstanak jedino moguć ukoliko si svi međusobno pripomognemo. To je način gradnje svijeta kakvog mi želimo i kako bi to ekipa iz Vlaka u snijegu rekla: Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može…

Dakle, ako se odlučite pripomoći, imajte na umu nekoliko različitih načina doprinošenja:

  • uložite svoje vrijeme i znanje (instrukcije, dizajniranje, fotokopiranje, spremanje, prevođenje i sl.)
  • uložite svoje ideje i potporu (potpišite peticije, reagirajte kada vas se pita za mišljenje, ispunite ankete i sl.)
  • uložite novac (izaberite udrugu ili projekt koji se bavi onim što je Vama važno i u što Vi vjerujete, donirajte novac i pratite učinak)

Ukoliko želite potpomoći rad udruge Igra, slobodno nas kontaktirajte i pitajte sve što Vas zanima.

Naši kontakti su:

Udruga Igra
Sveti Duh 55
10 000 Zagreb
Telefon:  01/ 37 04 537
E-mail:  udruga.igra@udrugaigra.hr

Podaci koji su Vam potrebni za doniranje novaca udruzi Igra:
IBAN: HR6823600001500156332, Zagrebačka banka d.d.

I upišite nam svoje ime, prezime i adresu kako bi Vam se mogli zahvaliti na donaciji!

Važno je da znate da možete darivati bez oporezivanja!

Evo malo više informacija o tome:

Zakon o porezu na dohodak i Zakon o porezu na dobit porezno priznatim rashodom smatraju sva davanja u novcu ili naravi do visine 2% od ostvarenih prihoda u prethodnoj godini udrugama i drugim osobama koje navedene djelatnosti obavljaju u skladu s posebnim propisima (čl. 7. i čl. 8.)

Porezno se priznaje (u godišnjoj prijavi poreza) darovanje u naravi ili u novcu doznačene na žiro-račun u kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, humanitarne, sportske i druge svrhe udrugama i drugim osobama.

Donacija se ne mora pravdati ugovorima i pisanim zahtjevima, ali se mora dokazati vjerodostojnom ispravom (izvadak s računa za novac, a za materijalnu imovinu isprave o fizičkoj primopredaji, kao što su izdatnica, primka ili darovnica).

Donirati se mogu svi oblici imovine – novac i druga financijska imovina, dugotrajna materijalna i nematerijalna imovina (zemljišta, zgrade, strojevi, uređaji, prava…), kratkotrajna materijalna imovina (materijali, proizvodi, roba). Jedino ograničenje je u vrijednosti.

Nadamo se da ćete iskoristiti ovu mogućnost i podržati rad Udruge „Igra”na način i u obimu koji je Vama prihvatljiv i moguć.

Unaprijed zahvaljujemo!