Priručnici za mlade

Katapult- edukativna brošura za mlade koji izlaze iz institucija i udomiteljskih obitelji

Brošura je tiska u partnerstvu sa udrugom Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece a pisanjem tekstova doprinijeli su i HZZO, HZZ, Selectio d.o.o. i Korak po korak. U brošuri mladi mogu pronaći mnoštvo informacija potrebnih u samostalnom životu ali i savijete mladih koji već ne ko vrijeme žive samostalno.  Neke od tema kojima se brošura bavi su: zapošljavanje, upravljanje financijama, parterski odnosi, kuhanje, prava i sl. Brošura je besplatna i možete je preuzeti ovdje..

Brošura PROMIŠLJANJA MLADIH odraslih u sustavu socijalne skrbi O SAMOSTALNOM ŽIVOTU

Brošuru čini 11 tekstova koje su pisali mladi kako bi podijelili svoje iskustvo sa svojim kolegama i tako im olakšali prve korake prema samostalnom životu. Brošuru prati i otvoreni poziv svim mladima da podjele svoja životna iskustva sa svojim vršnjacima. Brošura je besplatna i možete je preuzeti ovdje.

Priručnik za buduće vršnjake pomagače

U priručniku se nalazi opis projekta ALEN, odnosno opisano je na koji način su vršnjaci pomagači (mladi koji su tijekom odrastanja bili smješteni u dječje ili odgojne domove a sada žive samostalno) pomagali mladima koji su tek izašli iz domova. U priručniku se nalaze i savjeti stručnjaka i vršnjaka budućim vršnjacima pomagačima ali i iskustva mladih koji su bili primatelji ovog oblika podrške. Priručnik preuzmite ovdje.