Savjetovalište Igra – savjetovalište za djecu, mlade i obitelj

Savjetodavni rad u udruzi Igra temelji se na profesionalnim etičkim načelima struke i humanističkom sistemskom poimanju pojedinaca, grupa i zajednice u cjelini. Kontinuiranim i kvalitetnim radom u pružanju psihosocijalnih usluga koje su višekratne i dugotrajne, savjetovatelj/psihoterapeut i Vi zajednički potičete osobne promjene koje se zatim ocrtavaju i na promjene u vašoj okolini. Mijenja se i poboljšava obiteljska dinamika i odnosi s najbližom okolinom (obiteljsko, radno i/ili školsko okružje) čime se povećava i efikasnost u navedenim okruženjima. Zahvaljujući trudu i promjenama koje se događaju tijekom savjetodavnog/psihoterapeutskog procesa, postajete sposobniji za preuzimanje odgovornosti za vlastito ponašanje, čime povećavate kvalitetu svog života, ali i života osoba kojima ste okruženi.

Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj usmjereno je na:

 • poboljšanje kvalitete života djece, mladih i odraslih osoba
 • razvijanje i provođenje  usluga koji promiču i unapređuju razvoj i zdravlje pojedinca, obitelji i zajednice,
 • prevenciju  poremećaja u ponašanju djece i mladih,
 • stvaranje socijalno odgovorne zajednice
 • te povećanje socijalne uključenosti građana

Ponosni smo na fleksibilnost u odgovaranju na Vaše potrebe jer istovremeno ili u različitim vremenskim periodima možete biti uključeni u jednu ili više različitih aktivnosti savjetovališta ovisno o specifičnim potrebama i teškoćama s kojima dolazite, čime se na jedinstven način odgovara na Vašu problematiku.

 

AKTIVNOSTI SAVJETOVALIŠTA:

 1. Inicijalni razgovoriprovode se sa svim korisnicima prije uključivanju u bilo koju vrstu aktivnosti u Savjetovalištu. Tijekom inicijalnih razgovora naši savjetovatelji upoznaju se s problematikom koju donosite, Vašim očekivanjima i stvarnim potrebama koje imate te Vam se na temelju toga nudi usluga/usluge koje će najučinkovitije zadovoljiti Vaše iskazane i prepoznate potrebe.

Trajanje inicijalnog razgovora je 60 minuta.

 1. Individualno savjetovanje i/ili psihoterapija za djecu, mlade i odraslekojima je potrebna pomoć u svladavanju životnih teškoća.

Savjetovanje traje u prosjeku 10 susreta, a psihoterapija 20-60 susreta.

Susret traje 60 minuta, a dinamika susreta je jednom tjedno ili jednom u dva tjedna. Dogovarate termin koji je rezerviran za Vas. I nema čekanja.

 1. Partnersko savjetovanje omogućuje Vam da uspostavite novu ravnotežu u svojim odnosima, poboljšate međusobnu komunikaciju i uspostavite odnos ravnopravnog dostojanstva sa svojim partnerom.

Savjetovanje traje u prosjeku 10 susreta. Susret traje 60 minuta i dinamika susreta je jednom tjedno ili jednom u dva tjedna. Dogovarate termin koji je rezerviran za Vas. I nema čekanja.

 1. Obiteljsko savjetovanje  omogućuje Vama i članovima Vaše obitelji da uspostavite novu ravnotežu u svojim odnosima, poboljšate međusobnu komunikaciju i uspostavite odnos ravnopravnog dostojanstva.  Iskustvo nam pokazuje da obiteljsko savjetovanje traje minimalno 30 susreta. Susret traje 90 minuta i dinamika susreta je jednom tjedno ili jednom u dva tjedna.
 1. Pomoć u učenju za učenike osnovnih i srednjih škola uključuje individualan ili grupni rad. Svrha je usvajanje kvalitetnih strategija učenja i poboljšanje školskog uspjeha. Pomoć u učenju se odvija u prostorijama udruge Igra po 120 minuta.

          Prijave i upisi tijekom rujna 2018. godine!!!

 1. Radionice konstruktivnog provođenja slobodnog vremena za djecu i mlade

Znamo da nemaš puno slobodnog vremena. A znamo i da ono koje imaš najradije provodiš gledajući televiziju, igrajući igrice na mobitelu, tabletu, PS-u ili jednostavno visiš na društvenim mrežama. I to je ok, ako nije previše, ne stvara te ovisnim i ako postoji ravnoteža i s drugim sadržajima. Na radionicama u udruzi Igra možeš promijeniti neke svoje navike i iskusiti da postoje i drugačiji, zabavniji i korisniji načini da tvoje slobodno vrijeme postane vrijeme kreativnosti i opuštanja kroz različite aktivnosti (društvene igre, likovna, dramska, ples, sport), a povezane su zajedničkim temama iz područja međuljudskih odnosa i obitelji, odrastanja, zdravlja i dr. Ovdje možeš naći nove prijatelje, kao i odrasle koji će te podržati u tome da budeš ono što jesi.  Budi znatiželjan i spreman isprobati nešto drugačije, a zdravo je za tebe i tvoju okolinu!

 1. Radionice socijalnih vještina za djecu i mlade

Na radionicama se zabavljamo i razvijamo neke vještine potrebne za uspješno funkcioniranje u društvu, za rješavanje problema i donošenje odluka koje su dobre za tebe i ljude oko tebe (obitelj, prijatelje, nastavnike i profesore, simpatiju). Kako mi upoznajemo tebe, tako ćeš i ti imati priliku za bolje upoznavanje samoga/same sebe.  Pričamo i smišljamo različite aktivnosti kako bismo povećali tvoju motivaciju i vještine za nenasilno rješavanje sukoba i prihvaćanje toga da smo svi različiti i sposobni za različite stvari.