Radno-edukativni sastanci s poslodavcima

senzibilizaciaRadno edukativne sastanke „Zaposliti (ni)je dovoljno“ organizirala je Udruga Igra u sklopu Centra za osnaživanje mladih iz alternativne skrbi-Kontakt sa osnovnim ciljem senzibilizacije poslodavaca za zapošljavanje mladih iz alternativne skrbi.
Održana su dva sastanka (16.10.2015. i 04.11.2015.) u prostorijama udruge Igra. Na sastanku su sudjelovali predstavnici poslodavaca (privatni sektor, javni sektor, organizacije civilnog društva), predstavnici HZZ-a i predstavnici udruge Igra.
Tijekom sastanka sudionici su dobili osnovne informacije o socijalnoj isključenosti i specifičnim barijerama u procesu socijalnog uključivanja sa kojima se mladi iz alternativne skrbi susreću. Poseban naglasak je stavljen na barijere u procesu zapošljavanja, no istaknuta je i međusobna povezanost sa svim drugim sferama života. Sudionici su bili pozvani da kritički promisle o procesu zapošljavanja i ostajanja u zaposlenosti, te da daju prijedloge kako oni sami mogu unaprijediti svoj proces zapošljavanja ali  i pružanja podrške tijekom zaposlenosti.
Sudionici su u velikoj mjeri sa svojim znanjima i iskustvima doprinijeli kreiranju smjernica za razvoj inkluzivnog poslovnog okruženja. Smjernice i ovakve sastanke vide kao važne i potrebne te su spremni i u budućnosti odazivati se na ovakva događanja ali i više pažnje posvetiti procesu zapošljavanja mladih iz alternativne skrbi.