Ozdravljenje kroz igru – OKI

Imaš nešto slobodnog vremena?
Želiš spojiti ugodno s korisnim?
Priključi nam se i volontiraj na Klinici za pedijatriju KBC-a “Sestre milosrdnice”!
Udruga Igra pokreće novu edukaciju za volontere projekta “Ozdravljenje kroz igru”-OKI!
Rok prijave za volontiranje je 31.01.2015.
Pošalji nam svoj životopis i motivacijsko pismo i pridruži nam se!

Odlazak i boravak u bolnici promjena je svakodnevnog načina života. Praćena je neizvjesnošću i neugodnim emocionalnim stanjima zbog odvajanja od primarne sredine, zbog bolesti, straha od medicinskih postupaka i ishoda liječenja. Djeca bolesnici, a i njihovi roditelji, u posebno su stresnom položaju. Stresnost boravka u bolnici ne može se izbjeći, ali može se olakšati. Djeci smještenoj na odjelu pedijatrije zbog njihovog zdravstvenog stanja ograničene su aktivnosti. Često im je dosadno i često im nedostaje socijalni kontakt.

Naše osnovne projektne aktivnosti usmjerene su na pružanje podrške i pomoći djeci koja borave na klinici za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice i njihovim roditeljima. Ovim projektom djeci pružamo pomoć i podršku kroz igraonice u bolnici jer smatramo da je igra od vitalne važnosti za zdrav razvoj sve djece. Djeca komuniciraju kroz igru i mogu nam reći svoje brige i tjeskobe, puno prije i lakše nego što se znaju verbalno izraziti. Igra ima ključnu ulogu, kako u nošenju sa bolešću tako i u oporavku. Igraonice u bolnici provodit će se kroz različite vrste aktivnost (igru, pjevanje, čitanje priča, kreativnu radionicu), a provodit će ih volonteri-animatori.

Sve dodatne informacije pročitajte u DOKUMENTU.

Kontakt osoba je Vedrana Topić, voditeljica volontera.
Prijave i upiti na mail adresu: voditeljicavolontera@udrugaigra.hr