Za mlade

Edukacijski program „Važno je znati“ smo pokrenuli u jesen 2011. godine kao rezultat kristalizacije potrebe pružanja dodatnih edukacija za naše vanjske suradnike i volontere u svrhu kvalitetnijeg rada sa korisnicima koje sami provoditelji nisu zbog financijskih razloga bili u prilici ostvariti na druge načine. Od tada do danas smo program kontinuirano razvijali i ovom prilikom ga dodatno želimo proširiti i na kategoriju nezaposlenih mladih stručnjaka koji su ili završili stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa te položili stručne ispite ili zbog trenutnog gospodarskog stanja u RH nisu u mogućnosti dobiti stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Projekt se sastoji od dva povezana segmenta kojima planiramo postići multiplicirajući učinak jer će mladi  nezaposleni stručnajci tijekom svoje edukacije biti obavezni kroz svoje projekte primjenjivati naučeno u praksi u radu sa drugom kategorijom mladih koji nisu u sustavu obrazovanja,osposobljavanja te su nezaposleni.

Opći cilj projekta je:

–      povećavanje šansi za ulazak i ostanak na tržištu rada mladih osoba koji nisu u sustavu obrazovanja, osposobljavanja te su nezaposleni.

Specifični ciljevi su:

–      Unaprijediti kompetencija mladih stručnjaka za rad sa mladima koji nisu u sustavu obrazovanja,osposobljavanja ili su nezaposleni.

–      Educirati mlade o mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja

–      Poticati kreativnost i inovativnost kod mladih koji nisu u sustavu obrazovanja,osposobljavanja te su nezaposleni u svrhu ulaska na tržište rada

–      Poticati mlade na aktivnu ulogu (preuzimanje odgovornosti) za vlastito zapošljavanje ili samozapošljavanje

–      Osigurati uvjete za kontakte sa potencijalnim poslodavcima ili poslovnim suradnicima