Znanstvena konferencija “Dijete, igra i stvaralaštvo”

Datum: 24. i 25. rujan
Mjesto: Split
Organizator: Filozofski fakultet Split i Savez društava Naša djeca Hrvatske
Cijena: Kotizacija za Skup iznosi 400,00 kn (za radne materijale skupa, zbornik radova i sudjelovanje u dvije radionice). Za sudionike iz inozemstva 50 EUR.
Sažetak: Na konferenciji razmatrat će se različita tematska područja igre i stvaralaštva djece, od prava djeteta na igru, simbolički jezici, dječje stvaralaštvo, igra i stvaralaštvo u ranoj i predškolskoj dobi djece, u odgojno-obrazovnim ustanovama, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, igra kao terapijsko sredstvo i prostori za igru. Konferencija je namijenjena: djelatnicima iz sustava ranog, predškolskog i osnovnog odgoja i obrazovanja (odgajateljima, učiteljima, profesorima, stručnim suradnicima), djelatnicima iz zdravstvenog sustava, djelatnicima iz sustava socijalne skrbi, sveučilišnim nastavnicima i znanstvenicima, volonterima iz nevladinih udruga i dr.
Sudjelovanje je putem plenarnih izlaganja, izlaganja u sekcijama, rad u radionicama, a bit će organizirani i prateći sadržaji – izložbe knjiga, slikovnica i igračaka.
Dostava naslova i sažetka rada do 20. travnja 2015. godina.

• Obavijest o prihvaćanju sažetka bit će poznata 28. travnja 2015.
  • Cjeloviti rad potrebno je dostaviti do 1. srpnja 2015. na mail adresu konferencija2015@ffst.hr
  • Druga obavijest s programom skupa bit će objavljena 3. rujna 2015. na mrežnim stranicama Filozofskog fakulteta u Splitu www.ffst.hr te Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske www.savez-dnd.hr
  • Registracija i uplata kotizacije:  1. srpnja 2015.

Sudionici skupa dobit će službenu potvrdnicu o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje.