“UPOTREBA TEHNIKE ASOCIJATIVNIH KARATA U SAVJETOVANJU I PSIHOTERAPIJI”

Datum: 17.03.2011. (četvrtak)
Mjesto: Savjetovalište Svjetlost, Mesnička 6/II, Zagreb
Vrijeme: od 9.00 do 18.00 (pauza za ručak 12.00-13.15)
Predavač:
mr. sc. Irena Bezić, prof. psihologije, psihoterapeut, Savjetovalište Idemo dalje
mr. sc. Tanja Radionov, prof. psihologije, psihoterapeut, Savjetovalište Svjetlost

Sažetak:
Osnovni cilj radionice je proširenje znanja i korištenja kreativnih tehnika u radu s klijentima kroz upoznavanje tehnike asocijativnih karata.
Kroz radionicu će se prenijet vještine i znanja o korištenju asocijativnih karata u savjetodavnom i psihoterapijskom radu s različitim populacijama klijenata, u radu s pojedincima i grupama, uz proširivanje znanja o radu s kreativnim tehnikama i metaforama.

Asocijativne karte su vrsta kreativne tehnike koja “otvara vrata” u svijet mašte i fantazije kroz asocijacije i komunikaciju. Stimuliraju maštu i fantaziju, potiču komunikaciju i ekspresiju, te razvijaju samosvijesnost klijenta. Radom s asocijativnim kartama kroz imaginaciju i kreativnost klijent dolazi u kontakt sa svojim iskustvima, sjećanjima, emocijama, mislima i asocijacijama. Smatraju se vrlo korisnim sredstvom u savjetodavnom i terapijskom radu za osobni rast i razvoj klijenta, samoispitivanje i samospoznaju. Postoji oko 15-tak različitih vrsta asocijativnih karata (OH, COPE, PERSONA, PERSONITA, SAGA, MYTHOS, 1001, HABITAT, MORENA, ECCO, QUISINE…). Mogu se primjenjivati u radu s različitim populacijama klijenata, s djecom i odraslima, s pojedincima i grupom (više informacija možete dobiti na www.oh-cards.com).

Radionica se sastoji iz dva dijela:
• U prvom (jutarnjem) dijelu radionice sudionici će se kroz teoriju i osobni rad upoznati s pojedinim vrstama i primjenom asocijativnih karata (15 različitih vrsti karata), teorijskim pregledom o samoj tehnici asocijativnih karata, načinima korištenja pojedinih vrsta karata i različitim iskustvima, te osnovnim uputama za njihovo korištenje i demonstracijom specifičnih načina rada s pojedinim vrstama karata na različitim populacijama.
• Drugi (poslijepodnevni) dio radionice je praktični dio namijenjen radu na slučajevima, pri čemu će svaki sudionik imati priliku na svom osobnom primjeru ili primjeru svog klijenta doživjeti praktičnu primjenu različitih asocijativnih karata.

Dio pisanih materijala dobiva se na radionici, a dio putem maila nakon radionice.
Svi sudionici dobivaju potvrdnicu o sudjelovanju.
Polaznicima edukacije iz gestalt terapije radionica se može upisati u indeks pod dodatne radionice.

Uvjeti za prijavljivanje: Radionica je namijenjena psiholozima, pedagozima, socijalnim radnicima, socijalnim pedagozima koji su završili edukaciju za psihoterapeuta ili su u edukaciji, te u svom radu aktivno sudjeluju u savjetodavnom i psihoterapijskom procesu sa djecom ili s odraslima.

Cijena: Cijena radionice je 650,00 kn. Iznos kotizacije radionice treba uplatiti na ime organizatora (Tanja Radionov, Savjetovalište Svjetlost, Mesnička 6, Zagreb) na žiro račun u Zagrebačkoj banci br. 2360000-1101795995 (rubriku “poziv na broj” sa uplatnice ostavite praznu). Prije uplate javite se organizatoru.

Način prijave:
Zainteresirani se mogu osobno prijaviti na e-mail adresu.
U prijavi e-mailom pošaljite sljedeće podatke:
– br. mob ili tel za kontakt
– ako plaćate sami: ime, prezime, adresa i vaš OIB
– ako vam plaća firma: naziv firme, adresa i OIB firme

Više informacija potražite na: e-mail: tanja.radionov@optinet.hr