Edukacije udruge Igra

ISKUSTVENA RADIONICA „UVOD U RAD S ASOCIJATIVNIM KARTAMA”

Vrijeme održavanja: 16. 2.2023. i 17.2.2023., 9:00 – 16:00

Mjesto održavanja: Udruga Igra, Ilica 5/1, Zagreb

Cijena: 110€/828,80kn

Rok prijave: Prijave primamo do 10.2.2023. . ili do popunjenja grupe od maksimalno 8 sudionika.

Ova radionica je edukativno-iskustvenog je karaktera, usmjerena na učenje korištenja asocijativnih karata te dobivanju osnovnih i općih informacija o asocijativnim kartama u kontekstu kreativnih tehnika.

Sudionici će se upoznati s teorijskim okvirom i principima primjene asocijativnih karata, a imat će prilike iskusiti i nekoliko konkretnih individualnih i grupnih vježbi koje mogu koristiti u svom daljnjem radu.
Upoznat će se s različitim tipovima asocijativnih karata te naučiti kako postavljati pitanja u radu s asocijativnim kartama i kako različite ciljeve učenja potaknuti i provesti pomoću karata.

Namijenjena je studentima diplomskih studija i stručnjacima humanističkog usmjerenja koji žele obogatiti svoj psihosocijalni rad.

Voditeljica: Tamara Bobić, edukacijska rehabilitatorica

Kako se prijaviti?

Prijaviti si možete putem linka: https://forms.gle/qAk6gzSgrMQicQxb8

Što nakon što ispunite prijavnicu?

Nakon zaprimanja svih prijava, a najkasnije 7 dana prije održavanja odabrane radionice, poslat ćemo na vašu e-mail adresu informaciju o mogućnosti sudjelovanja i predračun.

Molimo da plaćanje kotizacije izvršite najkasnije 5 radnih dana prije održavanja radionice na žiro račun udruge Igra:
IBAN HR6823600001500156332 (Zagrebačka banka d.d.).
U opis plaćanja upišite naziv radionice na koju se prijavljujete.

Za sve polaznike radionica bit će osigurana povoljnija cijena

SEDO asocijativnih karata – 17€/128,09kn (redovna cijena 20€/150,69kn)

ISKUSTVENA RADIONICA “ASERTIVNE KARTE U SAVJETODAVNOM RADU”

Vrijeme održavanja: 22.02.2023.; 9:00 – 16:00

Mjesto održavanja: Udruga Igra, Ilica 5/1, Zagreb

Cijena: 110€/828,80kn

Rok prijave: Prijave primamo do 17.02.2023. ili do popunjenja grupe od 8 sudionika.

Napomena!

Preduvjet za sudjelovanje na radionici je završena edukacija o osnovama korištenja asocijativnih karata i iskustvo u savjetodavnom radu.

Radionica je usmjerena učenju korištenja asocijativnih karata u savjetodavnom radu.
Iskustvenog je karaktera i sudionici će imati priliku doživjeti učinak korištenja asocijativnih karata iz pozicije klijenta i iz pozicije savjetovatelja.
Upoznat će se sa osobitostima savjetodavnog rada s asocijativnim kartama: specifičnim vještinama promišljanja o aktivnostima i ciljevima u radu te postavljanja pitanja i slijeđenja procesa.
Tijekom radionice sudionici će proći kroz konkretne vježbe koje mogu primjenjivati u svom savjetodavnom radu.

Radionica je namijenjena isključivo stručnjacima koji imaju iskustvo savjetodavnog rada i žele asocijativne karte koristiti u savjetodavnom procesu. Polaznici mogu biti i stručnjaci u edukaciji iz neke psihoterapijske škole ili psihoterapeuti željni dodatnog usavršavanja.

Voditeljica: Lana Hrgovan, edukacijska rehabilitatorica i gestalt psihoterapeutkinja

Kako se prijaviti?

Prijaviti si možete putem linka: https://forms.gle/qAk6gzSgrMQicQxb8

Upute za uplatu su jednake kao za prvu radionicu.

Ako trebate dodatne informacije, kontaktirajte nas mailom na edukacije@udrugaigra.hr.

Brošura Kriza izbliza – roditelji i djeca u kriznim događajima

Roditelji se suočavaju s brojnim izazovima. Neki od tih izazova mogu za roditelje biti novi, nepoznati, ali i iznenadni te povezani s različitim kriznim događajima. Koje su moguće reakcije djece i mladih na traumatske događaje, kako roditelji mogu biti podrška djeci i mladima te kako mogu brinuti o sebi saznajte u našoj brošuri Kriza izbliza.

Izrada ove brošure financirana je od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu projekta “Savjetovalište Igra”. Osim ove brošure, a u sklopu navedenog projekta, u Udruzi Igra, imamo uslugu individualnog savjetovanja za odrasle, radionice za roditelje te radionice za djecu i mlade u sklopu kojih možemo pričati o ovim temama.

Brošura o brizi za mentalno zdravlje roditelja i djece

Zadnje dvije godine svi se nosimo s različitim krizama i teškim situacijama za što nam je svakako potrebna podrška. U tu svrhu izradili smo brošuru o brizi za mentalno zdravlje roditelja i djece. Što je mentalno zdravlje, kako je ono važno za roditelje i koji su konkretni savjeti kako da se roditelji bolje brinu za svoje mentalno zdravlje, a time i za zdravlje svoje djece pročitajte u brošuri.

Individualno i grupno psihološko savjetovanje te individualna psihoterapija dostupne su u udruzi Igra u sklopu projekta Centar za brigu o mentalnom zdravlju, a koji je financiran od strane Zaklade “Hrvatska za djecu”. Za sve dodatne informacije slobodno nam se javite!

Centar za brigu o mentalnom zdravlju

Roditeljstvo je uloga koja nema radnog vremena niti univerzalne recepture. O roditeljstvu se često uči kroz praksu i kako bi neki rekli “po putu”, a podršku roditelji mogu dobiti izmjenjujući iskustva s drugima, čitajući knjige, članke, sudjelujući na radionicama, predavanjima ili uključivanjem u savjetovanje stručnjaka. Traženje podrške i pomoći je posebno važno u kriznim vremenima jer i time, između ostalog, brinemo o svojem mentalnom zdravlju. A brinući o svojem mentalno zdravlju, roditelji uče djecu kako brinuti o sebi

🤗

U suradnji sa Središnjem državnim uredom za demografiju i mlade, u sklopu projekta “Savjetovalište Igra”, posljednjih godinu dana imamo uslugu radionica za djecu i mlade, a roditeljima pružamo individualnu i grupnu podršku i savjetovanje upravo u ovim pitanjima. Dodatnu podršku nastojali smo im omogućiti i kroz psihoedukativni filmić, u kojem se bavimo boljim razumijevanjem roditeljske skrbi, važnosti brige za mentalno zdravlje, pogotovo u vrijeme krize te važnosti traženja podrške. Posebno bismo zahvalili kreativnom studiju Tetrabot na kreativnosti i nastojanju da ove teme približimo na zanimljiv način.

📽

Što je kvalitetna roditeljska skrb, zašto je važno mentalno zdravlje roditelja, što je kriza i što kada nas pogodi, kako i kada potražiti stručnu pomoć i podršku te što o tome kažu naše psihologinje Ivana Car Novak i Petra Čeč pogledajte na sljedećem linku :

🤓

Mreža pružatelja socijalnih usluga u zajednici

U sklopu projekta Mreža pružatelja socijalnih usluga u zajednici, Igra je zajedno s partnerima Udruga Ardura Šibenik, Udruga MoSt Split i Udruga za rad s mladima „Breza“ – sveukupno pružajući individualne i grupne psihosocijalne usluge obuhvatila 133 korisnika u razdoblju od 18 mjeseci trajanja projekta. Pružanje usluga zahtijevalo je značajne preinake i transformaciju online zbog pandemije i potresa koji je zadesio Zagreb i okolicu, no usprkos tome broj korisnika je premašen od predviđenih 120. Korisnici projekta su djeca i mladi iz alternativne skrbi, djeca i mladi s problemima u ponašanju te članovi njihovih obitelji.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za potrebe projekta „Mreža pružatelja socijalnih usluga u zajednici“.

Mreža pružatelja socijalnih usluga u zajednici

U sklopu projekta „Mreža pružatelja socijalnih usluga u zajednici“, Igra je razvila okvir za kvalitetno pružanje socijalnih usluga organizacija civilnoga društva utemeljenog na metodi (bottom-up) te proizlazi iz dobrih praksi četiri organizacije civilnoga društva koje svakodnevno, već dugi niz godina pružaju socijalne usluge u svojim lokalnim zajednicama.

Ciljana populacija (korisnici) njihovih usluga su obitelji u riziku i djeca i mladi s problemima u ponašanju, stoga se i ovaj Okvir odnosi prvenstveno na kvalitetu pružanja usluge u radu s navedenim korisnicima. Okvir se temelji na relevantnom nacionalnom zakondavstvu, napose Zakonu o socijalnoj skrbi (NN, 64/2020), Pravilniku o standardima kvalitete socijalnih usluga (NN, 143/2014) te suvremenim znanstvenim spoznajama iz područja prevencije i tretmana problema u ponašanju.

U procesu izrade Okvira sudjelovali su sljedeće organizacije:

1. Udruga Igra,
  2. Udruga MoSt,
  3. Udruga Breza,
  4. Udruga Ardura,

Kao rezultat procesa, Igra je izradila online digitalni priručnik koji će uskoro biti dostupan na web stranicama organizacija nositelja i partera.

Mreža pružatelja socijalnih usluga u zajednici

Igra provodi projekt „Mreža pružatelja socijalnih usluga u zajednici“ u sklopu kojeg je održala radnu skupinu koja je
brojila je 10 stručnjaka iz Igre, kao nositelja projekta i tri partnerske organizacije: Udruga Ardura Šibenik, Udruga
MoSt Split i Udruga za rad s mladima „Breza“.

Sam proces rada na artikuliranju modela, realizirao se kroz tri sastanka putem online platforme Zoom te kroz
kontinuirani individualni rad i rad svake pojedine udruge na dogovorenim područjima. Cjelokupnim procesom
moderirao je dr.sc. Toni Maglica, a administrativnu organizaciju provodila je udruga Igra.
Tijekom radnih sastanka razrađen je je nacrt Okvira za kvalitetno pružanje socijalnih usluga organizacija civilnoga
društva te ponudio shemu Okvira.

pružatelja socijalnih usluga u zajednici“.