kolovoz 30, 2024

Završetak projekta “POP-IGRA”

Završetak projekta “POP-IGRA”

Neformalno, izvaninstitucionalno obrazovanje djece i mladih itekako je važno i može biti vrijedna nadopuna formalnom. ➡

Kroz projekt “POP-IGRA” djeci i mladima smo omogućili da u sigurnom i podržavajućem okruženju istražuju sebe, svoje odnose, emocije i ponašanja, dobiju podršku u prevladavanju razvojnih izazova, jačaju pozitivnu sliku o sebi, uče kako prepoznati svoje osjećaje, kako komunicirati i graditi odnose, kako se zauzeti za sebe, poštivati različitosti, surađivati..

Iskustvenim metodama koje potiču istraživanje, kreativnost, kritičko promišljanje, suradnju s drugima i slično, djelovali smo u smjeru osnaživanja djece i mladih da usvoje znanja i vještine koje će im u konačnici poboljšati kvalitetu života.✔️

Navedene vještine predstavljaju tzv. zaštitne čimbenike koji smanjuju vjerojatnost pojave različitih problema (mentalnog zdravlja i u ponašanju). Navedeno je posebice važno kod djece i mladih u riziku budući da kod njih postoje višestruki rizični čimbenici koji ih čine podložnijima za razvoj navedenih problema. Iz tog razloga, naše djelovanje usmjeravamo posebice prema navedenoj populaciji i omogućujemo im besplatne (psiho)socijalne usluge. Osim toga, pažnju posvećujemo i njihovim roditeljima kako bismo ih dodatno osnažili za važnu ulogu roditeljstva.

Projekt “POP-IGRA” završava krajem kolovoza, a nadamo se da ćemo ga imati priliku provoditi i u narednoj školskoj godini kako bismo i dalje mogli djelovati u smjeru prevencije i osnaživanja djece i mladih. Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Sadržaj objave u isključivoj je odgovornosti udruge Igra i ni pod kojim uvjetima se ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Other Articles

  • listopad 1, 2024
  • rujan 13, 2024
    “Tijelo govori što riječi ne mogu.”