O Udruzi

 UDRUGA “IGRA” – za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći, Zagreb, Hrvatska

logo IGRA

Igra je nevladina organizacija registrirana 1999. Osnovni cilj rada Udruge je pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći kroz programe i aktivnosti neformalne edukacije, sa svrhom unapređenja kvalitete življenja djece, mladih i obitelji, kao i unapređenja kvalitete života društvene zajednice u cjelini. Igra je danas jedan od važnijih dionika u području razvoja i pružanja socijalnih usluga u RH, utemeljenih na potrebama direktnih korisnika i zajednice. Od osnutka je provodila mnogobrojne programe i projekte, od kojih su čak dva programa («Modifikacija ponašanja putem igre» i program «Kontakt») od strane Povjerenstva Vlade RH za prevenciju poremećaja u ponašanju uvrštena u grupu 14 programa koji predstavljaju potencijalne model programe na području prevencije i tretmana poremećaja u ponašanju. Udruga osim direktnog rada s korisnicima radi i na osnaživanju stručnjaka kroz edukacije i supervizije, a putem raznovrsnih javnih akcija i edukativnih filmova radi na senzibilizaciji cjelokupne javnosti za probleme socijalno isključenih skupina.

Socijalno uključivanje i Mentalno zdravlje su osnovni programi unutar kojih razvijamo svoje usluge i aktivnosti rada s direktnim korisnicima, rada na osnaživanju stručnjaka, aktivnostima senzibilizacije i istraživačko-zagovaračkim aktivnostima.

Sretni smo što se svakim danom povećava broj ljudi koji s nama rade na ostvarenju naše vizije «društva u kojemu svaki pojedinac poznaje, koristi i razvija svoje potencijale za aktivno, produktivno i zadovoljno sudjelovanje u životu društvene zajednice» i što smo svakim danom zahvaljujući zajedničkom trudu svih naših suradnika sve bliži tome.

Tim Igre čine:

Statut

Izvješća o radu Udruge:
Osvrt na rad Udruge šk.god. 2007./2008.
Osvrt na rad Udruge šk.god. 2009./2010.
Osvrt na rad Udruge šk.god. 2011./2012.
Osvrt na rad udruge šk. god. 2012./2013.
Osvrt na rad Udruge 2013. godini
Osvrt na rad Udruge šk. god. 2013./2014.
Osvrt na rad Udruge u 2014. godini
Izvještaj o radu Udruge u 2015. godini
Izvještaj o radu Udruge u 2016. godini

Financijska izvješća:
Financijsko izvješće za 2014. godinu

Financijsko izvješće za 2015. godinu

Financijsko izvješće za 2016. godinu

 

NZZRCDIgra je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge (2016.-2018.)

 

 
Ostali donatori koji financijski podupiru rad udruge Igra, kroz brojne projekte i programe koje provodimo jesu:

Europski socijalni fond
Ured za udruge Vlade RH
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Ministarstvo zdravlja
Grad Zagreb
Zagrebačka županija