Volontiranje

Od samog početka djelovanja udruge Igra, u naš rad uključeni su studenti i stručnjaci pomagačkih struka. U 20 godina zajedničkog rada velik broj njih kroz rad s korisnicima i provedbu naših programa dodatno je razvio vještine usvojene obrazovanjem te unaprijedio svoj profesionalni rad i osobni rast. Istovremeno njihov angažman nama je omogućio da velikom broju korisnika pružimo visokokvalitetne usluge. Stoga suradnju ponosno nastavljamo graditi iz dana u dan.

Uz djelovanje usmjereno dobrobiti naših korisnika, nastojimo potaknuti i razvoj zajednice u cijelosti i dovesti do dugoročnih društvenih promjena. Kroz volontiranje omogućavamo mladim stručnjacima da u sigurnom okruženju, s puno podrške dobiju edukaciju koju na prvom poslu rijetko kada imaju priliku dobiti. Pomažemo im da izrastu u kompetentne stručnjake koji će dugoročno pozitivno utjecati na svoje lokalne zajednice te postavljati visoke standarde kvalitete rada u svojoj struci.

Volonteri nam pomažu u sljedećim uslugama:
– individualna pomoć u učenju sa djecom i mladima s problemima u ponašanju i/ili mladima iz alternativne skrbi (kroz osobno mentorstvo),
– grupna pomoć u učenju sa djecom i mladima s problemima u ponašanju i/ili grupna podrška mladima u posttretmanu, mladima koji su izašli iz skrbi,
– socijalizacijske radionice za djecu i mlade s problemima u ponašanju,
– administrativna pomoć. 

Prije uključenja u pojedinu uslugu, volonteri su dužni proći edukaciju koja će ih osnažiti za rad i koju im pružaju Igrini stručnjaci, te sklopiti ugovor o volontiranju. Volonterima je tijekom njihovog rada kontinuirano dostupna podrška. 

Za više o volontiranju u Igri i najnovijim informacijama i slobodnim volonterskim pozicijama, zainteresirani mogu pogledati OVDJE.

Ukoliko ste zainteresirani za volontiranje, molimo pošaljite svoj CV i kratko motivacijsko pismo na udruga.igra@udrugaigra.hr.