Mentalno zdravlje

Mentalno zdravlje je bitan dio općeg zdravlja djece, mladih i odraslih osoba, a predstavlja važan izvor snage i sigurnosti za pojedinca i za obitelj. MZ ima složen interaktivan odnos s fizičkim zdravljem, sposobnošću i uspjehom u školi, na poslu i u društvu. I fizičko i mentalno zdravlje utječu na način na koji razmišljamo, osjećamo se i djelujemo iznutra i izvana. Sva djeca, mladi i odrasli ljudi imaju pravo na sretan i zdrav život i zaslužuju pristup učinkovitoj skrbi za sprječavanje ili liječenje bilo kakvih mentalnih zdravstvenih problema koji bi mogli nastati.

U udruzi Igra brinemo da zaštita mentalnog zdravlja svim pojedincima, kao i cjelokupnoj zajednici postane prioritet te da traženje stručne pomoći postane vrsta brige o sebi i vlastitom zdravlju. Zbog toga osiguravamo različite mjere i aktivnosti za sve koji imaju potrebu za savjetovanjem, psihoterapijom ili nekim drugim oblikom podrške tijekom teških životnih razdoblja, a posebno za one koji si tako nešto financijski ne mogu priuštiti.

Pružamo mogućnost besplatne psihosocijalne pomoći za osobe u riziku od socijalne isključenosti koji su korisnici Centra za socijalnu skrb na području grada Zagreba i grada Zaprešića.