Prvi korak – siguran start u samostalan život

S ponosom Vam predstavljamo računalnu aplikaciju Prvi korak namijenjenu mladima koji izlaze iz alternativnih oblika skrbi. Obzirom da su mladi koji izlaze iz alternativne skrbi posebno ranjiva skupina i u riziku od socijalne isključenosti, unutar projekta razvili smo alat, točnije računalnu aplikaciju, s ciljem pripreme za samostalni život i poboljšanja perspektive socijalnog uključivanja. Mladi kada izađu iz skrbi budu suočeni s raznim životnim preprekama koje ranije nisu iskusili, poput kako pronaći posao, kako izgleda ugovor o najmu, kako pravilno voditi mjesečni budžet, koja su njihova prava nakon izlaska iz skrbi…

Na našu inicijativu i angažman unutar projekta, razvili smo aplikaciju unutar koje je sadržano 6 ključnih životnih područja (zapošljavanje, stanovanje, financije, obrazovanje, zdravlje, korisno je znati). Ideja je da mentori za mlade/odgajatelji/stručnjaci koji rade s mladima prilikom njihovog izlaska iz skrbi prođu s mladom osobom kroz aplikaciju i na taj način se pobrinu da mlada osoba bude što pripremljenija za ono što ju čeka kada izađe iz skrbi. Važno nam je napomenuti da smo se prilikom izrade aplikacije vodili dugogodišnjim Igrinim iskustvom rada s mladima koji izlaze iz skrbi, a svoj feedback na korisnost i sadržaj aplikacije su dali i mladi koji su izašli iz skrbi.

Stoga, ukoliko radite s mladima iz alternativne skrbi, budite slobodni poslužiti se aplikacijom kao jednim od alata pripreme mladih za izlazak iz skrbi.

Aplikaciji možete pristupiti koristeći slijedeći link: http://prvikorak.udrugaigra.hr