Radionice o primjeni asocijativnih karata

Čuli ste za asocijativne karte?

Vidjeli ste kako ih je netko koristio?

Svidjelo vam se do kojih uvida osoba može doći uz njihovu pomoć?

Želite naučiti nešto više o samim asocijativnim kartama i načinima na koje vam mogu pomoći u radu s ljudima?

Udruga Igra pripremila je za Vas edukativno-iskustvene radionice o primjeni asocijativnih karata u psihosocijalnom i savjetodavnom radu.

Svaka edukacija specifična je po svom fokusu i populaciji stručnjaka kojoj je namijenjena.

Edukativna radionica „Uvod u rad s asocijativnim kartama“ usmjerena je učenju korištenja asocijativnih karata te dobivanju osnovnih i općih informacija o asocijativnim kartama u kontekstu kreativnih tehnika. Edukativno-iskustvenog je karaktera. Sudionici će se upoznati s teorijskim okvirom i principima primjene asocijativnih karata, a imat će prilike iskusiti i nekoliko konkretnih individualnih i grupnih vježbi koje mogu koristiti u svom daljnjem radu. Upoznat će se s različitim tipovima asocijativnih karata te naučiti kako postavljati pitanja u radu s asocijativnim kartama i kako različite ciljeve učenja potaknuti i provesti pomoću karata. Namijenjena je studentima diplomskih studija i stručnjacima humanističkog usmjerenja koji žele obogatiti svoj psihosocijalni rad.

Voditeljica: Iva Zaimović, magistra socijalne pedagogije i edukantica Realitetne terapije

 

Iskustvena radionica „Primjena asocijativnih karata u savjetodavnom radu“ usmjerena je učenju korištenja asocijativnih karata u savjetodavnom radu. Iskustvenog je karaktera i sudionici će imati priliku doživjeti učinak korištenja asocijativnih karata iz pozicije klijenta i iz pozicije savjetovatelja. Upoznat će se sa osobitostima savjetodavnog rada s asocijativnim kartama: specifičnim vještinama promišljanja o aktivnostima i ciljevima u radu te postavljanja pitanja i slijeđenja procesa. Tijekom radionice sudionici će proći kroz konkretne vježbe koje mogu primjenjivati u svom savjetodavnom radu.
Radionica je namijenjena isključivo stručnjacima koji imaju iskustvo savjetodavnog rada i žele asocijativne karte koristiti u savjetodavnom procesu.
Polaznici mogu biti i stručnjaci u edukaciji iz neke psihoterapijske škole ili psihoterapeuti željni dodatnog usavršavanja.

Voditeljica: Maša Milas Patrk, magistra psihologije i edukantica Dječje i adolescentne integrativne psihoterapije

Za vrijeme edukacija sudionici će biti upoznati s različitim asocijativnim kartama koje će se koristiti za vrijeme same edukacije, uključujući i SEDO karte, prve hrvatske asocijativne karte koje je proizvela udruga “Igra”.