Saznajte kako najbolje iskoristiti mjeru Garanciju za mlade!

ByIva Sambolek

Saznajte kako najbolje iskoristiti mjeru Garanciju za mlade!

Brošuru u pdf formatu možete preuzeti ovdje: Kako do garancije za sve.

garancija za sve mladeOva brošura plod je projekata “Garancija za SVE mlade” i „Garant za mlade: informiranje mladih iz alternativne skrbi o Garanciji za mlade“, koji su osmišljeni na temelju višegodišnjeg iskustva u radu s mladima iz alternativne skrbi, kao i dubinskog promišljanja trenutnog socioekonomskog položaja svih mladih u Hrvatskoj, a posebno onih iz sustava alternativne skrbi. To su djeca i mladi izdvojeni iz primarnih obitelji, odrasli u dječjim i odgojnim domovima te udomiteljskim obiteljima, koji su zbog specifičnosti životnih uvjeta po izlasku iz sustava alternativne skrbi suočeni s raznim poteškoćama prilikom integracije u društvo i na tržište rada. Zbog toga su identificirani kao jedna od skupina u povećanom riziku od socijalne isključenosti.

Ova brošura želi dati i pregled:

  • potreba mladih iz alternativne skrbi kod izlaska na tržište rada
  • ključnih izazova s kojima se susreću kod traženja i zadržavanja posla
  • primjera programa i mjera koji omogućavaju uspješno prevladavanje tih izazova, zadovoljavanja potreba i povećanja njihove socijalne uključenosti.

Njezin sadržaj nije rezultat samo ovih projekata, već i dugogodišnjeg praktičnog i teorijskog znanja i iskustva ljudi i organizacija uključenih u njihovu provedbu – u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, mladih, a posebno rada s mladima iz alternativne skrbi.

 

About the author

Iva Sambolek administrator