UDRUGA IGRA TRAŽI VOLONTERE ZA ŠKOLSKU GODINU 2024./2025.

OTVORENE VOLONTERSKE POZICIJE:


Volonter/ka na poslovima pomoći u učenju


Ukoliko imaš afinitet za rad s djecom i mladima, strpljenje i vještine prenošenja znanja, želiš razvijati svoje kompetencije za rad u struci, i možda ti je baš želja nekome olakšati proces obrazovanja, ovo je pozicija za tebe! Uz to, važno je i da si student/ica ili stručnjak/inja pomažućih profesija ili nastavničkog smjera.


Cilj ovog programa je razvoj i unapređenje vještina učenja, rad na djetetovoj motivaciji i koncentraciji s naglaskom na pružanje podrške djetetu i razvoj odnosa između volontera i djeteta. Ova volonterska pozicija zahtijeva tvoje vrijeme, strpljenje, kreativnost, želju za učenjem i prijenosom znanja djeci i mladima.


Obveze volontera:
 selekcijski razgovor
 uvodna edukacija u rujnu
 priprema za susrete te redovna i savjesna provedba susreta jednom tjedno u trajanju od 90 minuta, susreti se sastoje od dva dijela – pružanja pomoći u učenju te socijalizacijskog dijela
 redovno sudjelovanje na susretima podrške
 redovno vođenje mjesečnih izvještaja i dostavljanje istih do 5. u mjesecu
 redovno vođenje evidencije volonterskih sati
 po dogovoru sudjelovanje u drugim organizacijskim i administrativnim poslovima.


Voditelj/ica grupnih preventivno-socijalizacijskih radionica u suvoditeljskom paru


Ukoliko imaš afinitet za grupni rad s djecom u riziku i/ili s problemima u ponašanju, osjećaš da je moć grupe itekako snažna i želiš kroz grupni rad razvijati svoje kompetencije za rad u struci, ovo je pozicija za tebe! Uz to, važno je da si student/ica ili stručnjak/inja pomažućih profesija.

Cilj grupnih radionica je jačanje socijalno-emocionalnih vještina kod djece te drugih zaštitnih čimbenika kroz različite kreativne sadržaje, a u konačnici i prevencija problema u ponašanju. Kroz različite kreativne radionice, s djecom se prolaze teme poput prepoznavanja i izražavanja emocija, prihvaćanja različitosti, prijateljstva, suradnje i drugih. Ova volonterska pozicija zahtijeva tvoje vrijeme, strpljenje, kreativnost, želju za grupnim radom s djecom u riziku, ali i timski duh i spremnost na suradnju sa suvoditeljem.


Obveze volontera:
 selekcijski razgovor
 uvodna edukacija u rujnu
 priprema i savjesna provedba grupnih radionica za djecu, susreti se odvijaju jednom tjedno u trajanju od 90 minuta
 redovno sudjelovanje na susretima podrške
 redovno vođenje mjesečnih izvještaja i dostavljanje istih do 5. u mjesecu
 redovno vođenje evidencije volonterskih sati
 po dogovoru sudjelovanje u drugim organizacijskim i administrativnim poslovima.


Osobni/a mentor/ica

Ukoliko imaš afinitet za rad s djecom i mladima iz alternativne skrbi te želju i interes za volontiranje, ovo je pozicija za tebe! Uvjet je da si punoljetna osoba sa završenom srednjom školom. Volontiranje se odvija jednom tjedno u ustanovi i/ili na terenu, gdje ćeš imati priliku sudjelovati u različitim aktivnostima.

Cilj ovog programa je djetetu/mladoj osobi smještenoj u ustanovi socijalne skrbi pružiti podršku u organizaciji i planiranju školskih zadataka i aktivnosti, jačati interes za obrazovanje, ali i razvijati socijalne vještine te poticati na kvalitetnu provedbu slobodnog vremena. Ova volonterska pozicija zahtijeva tvoju posvećenost, odgovornost, empatiju i razumijevanje. Ako se prepoznaješ u opisu, prijavi se i pridruži našem timu!

Obveze volontera:
 selekcijski razgovor
 uvodna edukacija u rujnu
 redovno sudjelovanje na susretima podrške
 redovno vođenje mjesečnih izvještaja i dostavljanje istih do 5. u mjesecu
 redovno vođenje evidencije volonterskih sati
 po dogovoru sudjelovanje u drugim organizacijskim i administrativnim poslovima
 poštivanje pravila povjerljivosti i pravila ustanove socijalne skrbi u kojoj se pruža usluga


VOLONTIRANJEM U IGRI OSTVARUJEŠ:
 ugodno, poticajno i sigurno okruženje
 priliku za razvoj vlastitih kompetencija, a time i priliku za profesionalni rast i napredak
 sustavnu podršku zaposlenika udruge
 nova poznanstva i prijateljstva
 osjećaj da doprinosiš zajednici i korisnicima s kojima radiš
 osvježenje i grickalice prilikom susreta s korisnicima.


Što kažu naši volonteri što je za njih bilo najznačajnije tijekom volontiranja?
“Direktan rad s djecom mi predstavlja veliko zadovoljstvo. Mogućnost da vodimo radionice samostalno te da ubacimo svoje ideje prema procjeni sto je u tom trenutku potrebno grupi. Stručna suradnica uvijek na raspolaganju te odlično vode organizacijski dio radionica kako bismo se mi izvoditelji mogli fokusirat na sadržaj. Suvoditeljica odličan par.”
“Rad u grupi sa djecom i razmjena priča i iskustva. Motiviranost djece da dođu na radionicu i podijele sa nama dio sebe i svog svijeta.”
“Udruga mi je omogućila da se osjećam ugodno i sigurno i u situacijama s kojima se prvi put susrećem, prihvaćali su da smo još “neizbrušeni” i da smo tu da gradimo svoje vještine stručnjaka. Omogućila mi je da dugotrajno sudjelujem u različitim projektima te se okušam u radu s djecom različite pozadine, teškoća i razvojnih izazova. U svim sam se trenucima osjećala prihvaćeno i “osigurano” voditeljicama i stručnim osobljem koji su u svim trenucima stajali iza mene.”
“Susretljivost djelatnica, uvjeti rada koji su bili jako dobri.”
“Stvaranje odnosa s korisnikom.”
“Drago mi je da sam imala iskustvo volontiranja baš u ovoj udruzi jer se Igra brine o svojim volonterima.”

Što naši volonteri preporučuju drugima koji se žele uključiti u volontiranje kod nas?
“Odlična prilika za stjecanje iskustva u radu sa djecom. Prilika da razviješ vještine rada u grupi. Stručni suradnici ostavljaju velik prostor za vlastitu inicijativu i samostalnost u radu, a opet su tu ako zatreba.”
“Odnos prema volonterima je pun razumijevanja i podrške, imala sam priliku dobiti nove vještine, ali isto tako i unaprijediti postojeće.”

PRIJAVE NA: https://forms.gle/7hXyyN45HWMX2Tc37