Mreža za mlade za socijalno uključivanje

8. svibnja započeo je projekt Grada Zagreba “Mreža za mlade za socijalno uključivanje” financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,463.765,84 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Grad Zagreb projekt provodi u suradnji s partnerima: Udrugom „Igra“ za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći, „Ambidekster klubom“, „Hrabrim telefonom“, Udruženjem „Djeca prva“, Centrom za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz“ i Dječjim domom Zagreb.

Projekt će trajati 24 mjeseca, a pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić je na konferenciji za medije u srpnju navela kako je opći cilj projekta poboljšati perspektivu socijalnog uključivanja i zapošljavanja za mlade bez roditeljske skrbi koji izlaze iz alternativne skrbi, s posebnim naglaskom na mlade majke i mlade maloljetnike s problemima u ponašanju koji su u riziku od napuštanja srednjoškolskog obrazovanja, te na mlade s ovisnošću o kockanju i Internetu kroz integriranu podršku Mreže za mlade s inicijalnim obuhvatom na području Grada Zagreba, te Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Osječko-baranjske županije.

Slika preuzeta s: https://www.zagreb.hr/predstavljen-projekt-mreza-za-mlade-za-socijalno-u/159576