Mreža mladih Hrvatske i njezinih 7 partnera pokreću mrežne stranice projekta: “Tko se boji velike zločeste krize? Strukturirani dijalog o nezaposlenosti mladih”. Stranici možete pristupiti putem sljedećeg linka:www.mladi-rade.net

Već neko vrijeme MMH je u svom radu (među ostalim) orijentirana na poboljšanje položaja mladih na tržištu rada. Među ostalim, njihovi predstavnici/e sudjelovali/e su u izradi ključnih strategija na području politika zapošljavanja: Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja 2009. – 2010. te Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja 2011. – 2012. Jedan od najznačajnijih rezultata njihovog zagovaračkog rada bila je integracija strukturiranog dijaloga o nezaposlenosti mladih u sadržaj Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja 2011. – 2012., čime je stvorena osnova da se ta vrijedna metoda uključivanja mladih u procese donošenja odluka po prvi put primjeni u Hrvatskoj u ovakvom opsegu. Projekt je počeo s provedbom još u srpnju ove godine, otkad su provedene brojne pripremne aktivnosti, o kojima možete više pročitati na stranici projekta. Također, ističu kako njegova realizacija ne bi bila moguća bez podrške Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te programa Europske unije Mladi na djelu, koji u Hrvatskoj administrira Agencija za mobilnost i programe EU.

Projekt obuhvaća tri osnovne skupine aktivnosti. Prva se odnosi na konzultacije na terenu, koje će se održati u 8 hrvatskih gradova, a uključit će oko 130 mladih osoba i oko 20 predstavnika/ca lokalnih dionika zaduženih za politike zapošljavanja. Konzultacije će se održavati prema sljedećem rasporedu: 12.12. u Kninu, 15.12. u Rijeci, 12.01. u Splitu, 23.01. u Zagrebu, 25.01. u Osijeku, 30.01. u Puli, 01.02. u Karlovcu te 02.02. u Slatini. Druga se odnosi na internetske konzultacije putem kratkog upitnika koji mogu ispuniti sve mlade osobe u dobi od 15 do 30 godina, dostupnog na sljedećem linku: http://bit.ly/vZfFbX. Konačno, rezultati ove dvije skupine aktivnosti bit će objedinjeni u jedinstvenu publikaciju koja će biti predstavljena relevantnim dionicima na završnoj konferenciji u Zagrebu, koje će se održati u svibnju/lipnju 2012.

Molimo Vas da kroz mrežu svojih kontakata proširite informacije o aktivnostima u sklopu ovog projekta, a imate li potrebu za bilo kakvim tipom dodatnih objašnjenja, ne oklijevajte mi se obratiti putem ove e-mail adrese, broja telefona: 01/4573-937; te mobitela: 099/6655-447.