Vijest mjeseca: Edukativni film Poremećaj u ponašanju-pogled iz drugog kuta

Mjesec ožujak obilježilo je snimanje edukativnog filma «PUP- pogled iz drugog kuta». Film je snimljen sa ciljem upoznavanja javnosti sa problematikom poremećaja u ponašanju (PUP), sa ciljem smanjivanja predrasuda o djeci i mladima sa PUP-om te poticanja djeca, mladih, roditelja i nastavnika da pravovremeno potraže stručnu pomoć.


Film čine intervjui sa poznatim i manje poznatim odraslim osobama, skečevi iz života djece i mladih te stručni osvrt na temu. O svom odrastanju iskreno i otvoreno govorili su: Bojan Navojec, Robert Knjaz, Matija Jakševković, Siniša Uštulica, Zrinka Cvitešić, Mario Petreković, Iva Šulentić, Anita Berisha i Lidija Špegar. Hvala Vam na dijelu svoje prošlosti kojeg ste odlučili podijeliti i time pokazati djeci i mladima da nisu jedini koji se susreći sa problemima tijekom odrastanja. U Knapu su sa nama glumili Kristina, Irena, Jasmina, Valentina, Goran, Robert, Hrvoje, Matija, Petar, Lidija i Matija. Hvala Vam na strpljenju, idejama i dobrom raspoloženju.


Stručne komentare i teorijske inpute dati će nam naš dragi kolega Nebojša Buđanovac kojem i ovim putem zahvaljujemo na oduševljenju i potpori ovom projektu. I pri kraju, najveće hvala našim snimateljima (Igor Šehić, Josip Ivančić) i montažerki (Tena Konstanjšek) koji su prihvatili ovaj projekt kao svoj i uložili i više truda i energije nego što smo se mogli nadati.


Velika hvala i susretljivim sponzorima (Fornetti peciva d.o.o., Kazalište Knap,  Rauch- Zagreb d.o.o. i Rubelj Grill) koji su čim su čuli o čemu se radi spremno nam izašli u susret.