Trening “Više mogućnosti”

Osposobljavanje “Više mogućnosti- trening za djelatnike sa mladima koji rade sa mladima sa manje mogućnosti”   se održati će se u Zadru, Hrvatska od 13.5 do 20.5.2012.   Okupiti će 24 sudionika iz 4 zemlje: Hrvatska, Belgija, Litva i Estonija. Sudionici će biti djelatnici sa mladima raznih profesija (youth worker, youth leader, socijalni pedagozi, socijalni radnici, pedagozi,…) koji kroz vladine i nevladine organizacije rade sa mladima sa manje mogućnosti. Trening provode u partnerstvu udruga Igra (Hrvatska), The Knot vzw (Belgija), sociacija „Laisvo mokymosi centras“ (Litva) i Training and resource centre ATLAS (Estnija).
Trening je usmjeren na produbljivanje prepreka u izazova sa kojima se mladi sa manje mogućnosti susreću i na razvoj kompetencija djelatnika sa mladima koji rade sa mladima sa manje mogućnosti. Kroz trening sudionici će razgovarati o temama poput što je učenje i kako učimo, mladi sa manje mogućnosti, pristupi mladima, izazovi rada sa mladima sa manje mogućnosti. Nakon treninga sudionici će imati mogućnost primijeniti znanja te će kreirati i provesti radionicu sa mladima sa manje mogućnosti u svojim organizacijama. Sva prikupljena iskustva sa treninga i sa radionica objediniti ćemo u brošuri namijenjenoj djelatnicima sa mladima koji žele dobiti inspirativne ideje o tome kako organizirati aktivnosti sa mladima sa manje mogućnosti.
Osnova za trening proizlazi iz principa neformalne edukacije te će se trening sastojati iz teoretskih, iskustvenih i reflektivnih segmenata koji omogućuju sudionicima razvoj novih znanja i vještina.
Projekt je  financiran iz sredstava Europske unije, program Mladi na djelu.

Prijave se zaprimaju do 18.4.2012.

Dodatne informacije pronađite ovdje.

Prijavnicu preuzmite ovdje.